Responsive website

Responsive websites passen zich aan naar het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Er is slechts één website, waarvan de lay-out zich aanpast naar de resolutie van het beeldscherm waarmee gekeken wordt. Omdat er een grote verscheidenheid aan beeldschermresoluties en apparaten bestaat, is dit zeer belangrijk in de ontwikkeling van een website.

Ook om goed te kunnen scoren in de mobiele zoekresultaten van Google is het zaak om een responsive website te hebben. Vanaf 21 april 2015 heeft Google aangegeven dat mobielvriendelijkheid, dus het gebruik van responsive webdesign, meetelt als ranking factor.

Responsive webdesign

Responsive webdesign is de techniek die het mogelijk maakt dat uw website zich aanpast aan het scherm van de bezoeker. Bekijkt u deze website op uw smartphone, dan ziet u een versmalde versie van dezelfde site. Op uw tablet is hij iets breder en grafischer en op uw desktop ziet u de volledige weergave.

Responsive webdesign zullen we inzetten bij zowel de ontwikkeling van een Joomla CMS website, als bij het gebruik van een statisch HTML5 template.

HTML5 template

Wanneer er weinig of geen technisch en content beheer nodig is, is het gebruik van een CMS (Content Management System) overbodig en vaak kostenverhogend. De ontwikkeling van een statische website d.m.v. gebruik te maken van een responsive HTML5 template is een zeer goed alternatief. Dit zetten wij vaak in voor actiematige websites.