Joomla CMS website

GEWOON! webdesign ontwikkelt de meeste websites in het populaire Joomla CMS (Content Management Systeem). Wij geven de voorkeur aan Joomla, omdat dit CMS de mogelijkheid biedt om binnen beperkte budgetten mooie, krachtige en veilige websites te bouwen.

Doordat Joomla zich tussen de andere twee populaire CMS-en Wordpress (eenvoudig) en Drupal (complex) positioneert, zijn wij in staat om met dit CMS een zeer breed scala aan websites te ontwikkelen. Mede door het eenvoudige gebruik en de vele mogelijkheden tot uitbreiding, behoort Joomla tot een van de meest populaire CMS pakketten ter wereld. Bovendien is Joomla open source software, waardoor het voor iedereen vrij beschikbaar is.

Joomla is een modulair CMS waaraan functionaliteit kan worden toegevoegd met behulp van extensies (componenten, modules en plugins). De vormgeving wordt uniform in de gehele website doorgevoerd met behulp van een template.

Waarom een Joomla CMS website laten maken?

Het Joomla CMS is de kern van honderduizenden website wereldwijd en door haar flexibiliteit zeer breed inzetbaar: van persoonlijke blogs tot complexe websites voor bedrijven als Exact Software, McDonald's en Sony, ministeries zoals dat van Volksgezondheid, Welzijn & Sport en mediawebsites als FunXL en NPO Radio 1.

Een aantal sterke punten van Joomla:

Makkelijk inhoudsbeheer

Joomla is in de eerste plaats natuurlijk een ‘Content Management Systeem’. U kunt de inhoud van de artikelen op de website zelf schrijven en beheren met de ingebouwde tekstverwerker, zonder enige kennis van code te hoeven hebben.

Duidelijke structuur

De uiteindelijke ‘zichtbare’ artikelen kunnen overzichtelijk in categorieën worden ondergebracht en makkelijk worden gekoppeld aan navigatie menu-items. Hierdoor kan een menu-item een bezoeker naar bijvoorbeeld een enkel artikel of naar een opsomming van artikelen binnen een categorie (blog) navigeren.

Joomla extensies: Modulair uitbreidbaar CMS

De uitbreidingsmogelijkheden zijn praktisch onbeperkt. Joomla beschikt over duizenden extensies die de mogelijkheid bieden de website volledig naar uw hand te zetten en de functionaliteit enorm uit te breiden. Voorbeelden van extensies die wij veel gebruiken zijn:

  • Hikashop (e-commerce)
  • Cherry Picker (complexe filtering voor Hikashop)
  • BreezingForms (complexe contactformulieren)
  • JCE (tekstverwerker)
  • OSmap (sitemap t.b.v. zoekmachines)

U vindt voorbeelden van deze extensies op onze portfolio pagina’s.

Joomla ACL: Krachtig gebruikersbeheer

Het is mogelijk onderdelen van de website toe te wijzen aan gebruikers (groepen) en hun het recht te geven om bijvoorbeeld artikelen te schrijven, bewerken, publiceren en/of verwijderen. Het Joomla ACL systeem geeft u onbeperkte mogelijkheden tot samenwerken en controle.

Mobiel vriendelijk templates

Met gebruik van mobiel vriendelijke (responsive) templates wordt een website ontwikkeld die, naast de standaard desktop beeldschermen, ook geschikt is voor diverse mobiele apparaten. De website schaalt mee met met de verschillende schermresoluties. Een ander voordeel is dat Google de voorkeur geeft aan responsive webdesign in plaats van een aparte mobiele website met een andere URL.