Webshop maken

Wij adviseren u graag over de te nemen keuzes in software voor uw toekomstige webshop. Wij werken met hedendaagse e-commerce pakketten, zoals Magento, maar kunnen ook binnen het Joomla CMS diverse webshop modules, zoals Hikashop implementeren. Voor webshops met bijvoorbeeld een kleine catalogus kan dit een betere (lees: goedkopere) optie zijn.

Hiernaast bieden wij de mogelijkheid u te helpen om uw webshop te maken in SaaS (software as a service) systemen, zoals ‘MijnWebwinkel’. De laatste jaren is SaaS sterk in opmars. Bij een webwinkel houdt dat in dat de shop wordt gehuurd in plaats van zelfstandig ontwikkeld op een eigen server. Hierdoor kunt u met relatief weinig eigen risico een webshop beginnen.

Joomla webshop: Virtuemart of Hikashop?

HikaShop is een relatief jonge speler in de e-commerce markt en maakt een stevige groei door. Dit komt voornamelijk door het sterke ontwikkelteam van deze Franse software producent, die bovenop de ontwikkelingen van Joomla zit. HikaShop is net als VirtueMart een extensie van Joomla en daardoor uitermate geschikt als uitbreiding voor een bestaande Joomla website.

Hikashop heeft een intuïtieve lay-out en biedt vele mogelijkheden voor het instellen van de webshop. In tegenstelling tot Virtuemart kunt u snel met het gebruiksvriendelijke HikaShop aan de slag. Ook de mogelijkheden voor SEO (zoekmachine optimalisatie voor bijvoorbeeld Google) zijn uitgebreid aanwezig.

Mijnwebwinkel: zelf een webshop bouwen en beheren

Mijnwebwinkel bestaat meer dan tien jaar en heeft een overzichtelijk aanbod. Naast een gesponsord gratis pakket zijn er slechts twee betaald pakketten: 24 en 49 euro per maand. Het gratis pakket is prima om mijnwebwinkel mee uit te proberen, maar is ongeschikt voor professionals. Met de betaalde pakketten heeft u de beschikking over een redelijk uitgebreid systeem, waarmee winkeliers goed uit de voeten kunnen.

MijnWebwinkel is het meest gebruikte SaaS in Nederland. Het is een ideale start als u snel een mooie webwinkel wilt opzetten en weinig tot geen technische kennis heeft als het aankomt op websites bouwen, maar wel zelf de touwtjes in handen wilt blijven houden

Magento webshop laten bouwen: voor de grote(re) webwinkels

Magento is wereldwijd de meest gebruikte en doorontwikkelde webshop software. Mede hierdoor heeft het zeer veel mogelijkheden. Naast de uitgebreide standaard functionaliteiten binnen het Magento pakket, is het modulair uitbreidbaar door de vele modules en plugins die door derde partijen worden ontwikkeld.

Magento is een zeer krachtig e-commerce platform dat u voorziet van handige functies om uw Nederlandse of internationale webshop op te zetten. Zo maakt bijvoorbeeld de multi-store optie van Magento het mogelijk om snel uit te breiden met een extra webshop voorkant, om zo nieuwe markten te betreden.