northwest

Logo laten maken

Logo laten makenEen goed logo is onderscheidend, eenvoudig van vorm en brengt de boodschap het liefst in één keer over. Over het algemeen gaat een bedrijfslogo langer dan een decennium mee en staat op al het communicatiemateriaal naar je klanten. Daarnaast dient het vaak als basis voor het huisstijl ontwerp. Voor iedere ondernemer of onderneming zou het logo ontwerp dan ook een weloverwogen keuze moeten zijn.

Bij de start van je onderneming heb je te maken met veel keuzes. Naast het uitwerken van het bedrijfsplan is een professioneel logo laten maken dus van groot belang voor je herkenbaarheid. Het is bepalend voor de eerste indruk die de potentiële klant van je krijgt. De eerste paar seconden ontwikkelt men (meestal onbewust) een positief of negatief beeld en wordt besloten om wel of niet met je in zee te willen gaan. Het is daarom zeer belangrijk dat die eerste indruk goed is, want een eerste indruk kun je maar één keer maken!

Welk soort logo kun je laten maken?

Je hebt de keuze uit een beeld- of woordmerk of een combinatie daarvan. Een woordmerk bestaat alleen uit letters, waarbij de keuze van het lettertype een grote rol speelt. Een goed voorbeeld hiervan is het logo dat voor Brasserie 1718 is gemaakt. Bij een beeldmerk wordt er gebruik gemaakt van een afbeelding of illustratie. Het logo ontwerp voor The Hand Academy is een voorbeeld van een combinatie van beiden.

Of het nu een strak, speels of eenvoudig bedrijfslogo is waar je naar op zoek bent, ik zorg dat je bedrijf zich professioneel kan presenteren. Na een oriënterend gesprek vertaal ik je visie naar een uniek logo dat past bij je bedrijf en aansluit bij je doelgroep. Je houdt dus alle zeggenschap over welke kleuren, vormen en lettertypes je graag in het logo verwerkt wilt hebben.

Het ontwerp traject

Zoals eerder al genoemd kan een logo ontwerp uit verschillende elementen of een combinatie daarvan bestaan. Hoe gaat het ontwerp traject in zijn werk?

  1. Samen nemen wij je wensen door.
  2. Een aantal concepten worden ontworpen, die ik door jou laat beoordelen.
  3. Na beoordeling wordt het gekozen concept ontwerp verder uitgewerkt.

Wil je een logo laten ontwerpen? Vul dan GEWOON! snel en veilig het contactformulier in. Ik reageer snel om alle vragen met je door te nemen.