Veiligheid & Privacy

Wat is avg?Er wordt erg veel informatie over ons vastgelegd. Vaak zonder dat we dit weten. Daarnaast delen we ook steeds meer informatie over onszelf. Soms bewust, maar vaak onbewust. Dit geldt ook voor jouw bedrijf. Welke gegevens vraag je aan iemand die van het contactformulier op je website gebruik maakt? Hoe worden deze gegevens vervolgens weer opgeslagen. Wordt dit veilig en volgens opgestelde procedures gedaan? De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is een Europese wet die gaat over de bescherming van persoonsgegevens, maar wordt hieraan door jouw bedrijf voldaan?

Uit onderzoek is gebleken dat 94% van de Nederlandse burgers zich zorgen maakt over de bescherming van hun persoonsgegevens. En terecht, want onze gegevens zijn veel geld waard.

Wat is AVG?

Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De AVG zorgt ervoor dat het juiste gedaan wordt met persoonsgegevens, via de juiste procedure volgens de wet. Sinds de invoering van de AVG moeten organisaties aan verschillende verplichtingen voldoen. Zij moeten daarmee verantwoording afleggen over hoe zij met de verkregen persoonsgegevens omgaan.

Om blijvend aan de AVG te voldoen moet iedere organisatie een privacyprogramma onderhouden. Dit draagt bij aan het vertrouwen van mensen in uw organisatie. Om je alvast een handje te helpen, kun je via deze checklist van de Autoriteit Persoonsgegevens toetsen of jouw organisatie (nog steeds) aan een aantal belangrijke AVG-verplichtingen voldoet. Zodat je weet of, en zo ja waar, je in actie moet komen.

Veiligheid van uw website

Naast de vraag wat AVG inhoudt, is het natuurlijk ook van belang om jezelf de vraag te stellen of je website en gegevens van gebruikers wel veilig zijn. Om je Joomla of WordPress CMS veilig te houden worden er regelmatig updates voor het CMS en aanvullende templates en extensies uitgebracht. Hierin worden, behalve verbeteringen aan het CMS en extensies, ook bekende gaten in de beveiliging gedicht. Dit voorkomt dat deze zwakheden in het systeem niet meer door internet criminelen (hackers) misbruikt kunnen worden. Om de kans op een hack zo klein mogelijk te maken (en houden) kan ik het website beheer geheel of gedeeltelijk voor je uit handen nemen.

Wil je meer weten over privacy en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)? Neem dan GEWOON! snel en veilig contact met mij op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ik zal snel reageren om alle vragen met je door te nemen.