Joomla website laten maken

Joomla website laten makenWil je graag een Joomla website laten maken? Dan ben je op het juiste adres! Veruit de meeste websites voor mijn klanten worden gemaakt in het populaire Joomla CMS (Content Management Systeem). Ik geef sinds 2006 de voorkeur aan Joomla, omdat dit CMS de mogelijkheid biedt om zeer mooie, krachtige en vooral veilige websites te bouwen.

Doordat Joomla zich tussen de andere twee populaire CMS-en Wordpress (eenvoudig) en Drupal (complex) positioneert, ben ik in staat om met dit CMS een zeer breed scala aan websites te ontwikkelen. Mede door het eenvoudige gebruik en de vele mogelijkheden tot uitbreiding, behoort Joomla tot een van de meest populaire CMS pakketten ter wereld. Bovendien is Joomla open source software, waardoor het voor iedereen vrij beschikbaar is.

Joomla is een modulair CMS waaraan functionaliteit kan worden toegevoegd met behulp van extensies (componenten, modules en plugins). De vormgeving wordt uniform in de gehele website doorgevoerd met behulp van een template.

Waarom Joomla?

Het Joomla CMS is de kern van honderdduizenden website wereldwijd en door de hoge mate van flexibiliteit zeer breed inzetbaar: van persoonlijke blogs tot complexe websites voor bedrijven, zoals Exact Software, McDonald's en Sony. Ook het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport en mediabedrijven als FunXL en NPO Radio 1 hebben een Joomla website laten maken.

Eenvoudig inhoudsbeheer

Joomla is in de eerste plaats natuurlijk een 'Content Management Systeem’. Je kunt de inhoud van de artikelen op de website zelf schrijven en beheren met de ingebouwde tekstverwerker, zonder veel kennis van programmeercode te hoeven hebben.

Duidelijke structuur

De uiteindelijke ‘zichtbare’ artikelen kunnen overzichtelijk in categorieën worden ondergebracht en makkelijk worden gekoppeld aan het navigatie menu. Hierdoor kan een menu-item een bezoeker naar bijvoorbeeld een enkel artikel of naar een opsomming van artikelen binnen een categorie (blog) navigeren.

Joomla extensies: Modulair uitbreidbaar CMS

De uitbreidingsmogelijkheden zijn praktisch onbeperkt. Joomla beschikt over duizenden extensies die de mogelijkheid bieden de website volledig naar je hand te zetten en de functionaliteit enorm uit te breiden. Voorbeelden van extensies die ik veel gebruik zijn:

Je vindt tal van voorbeelden van deze extensies op onze portfolio pagina’s.

Joomla ACL: Krachtig gebruikersbeheer

Het is mogelijk onderdelen van de website toe te wijzen aan gebruikers (groepen) en hun het recht te geven om bijvoorbeeld artikelen te schrijven, bewerken, publiceren en/of verwijderen. Het Joomla ACL systeem geeft je onbeperkte mogelijkheden tot samenwerken en controle.

Mobiel vriendelijke Gantry Framework templates

Met gebruik van mobiel vriendelijke (responsive) templates wordt een website ontwikkeld die, naast de standaard desktop beeldschermen, ook geschikt is voor diverse mobiele apparaten. De website schaalt mee met met de verschillende schermresoluties. Een ander voordeel is dat Google en andere zoekmachines de voorkeur geven aan responsive webdesign in plaats van een aparte mobiele website met een andere URL.

Een Joomla website migreren?

Graag verzorg ik het migratie of update traject van uw verouderde Joomla website naar Joomla versie 4. Tijdens de migratie werk ik met een kopie van je website op een test locatie, zodat je website altijd bereikbaar blijft.

Wil je een Joomla! website laten maken? Vul dan GEWOON! snel en veilig het contactformulier in. Ik reageer om alle vragen met je door te nemen.