northwest

Joomla laten migreren naar versie 4

Joomla 4 update

joomla 4 laten migrerenHet Joomla! CMS vierde op 17 augustus 2021 een belangrijke dag: Het bestond die dag precies 16 jaar! Maar dat was niet alles, want na 9 jaar hard werken door alle vrijwilligers is er een nieuwe hoofdrelease uitgebracht: Joomla 4. Om goed te kunnen migreren van de 3.x naar de 4.x versie van dit CMS is tegerlijkertijd Joomla 3.10 verschenen, om als "brug" voor deze migratie te dienen.

Omdat het om een 'major' update (migratie) van Joomla 3 naar Joomla 4 gaat, raad ik je niet aan om direct een migratie uit te voeren. Het is verstandig om Joomla eerst naar versie 3.10 te updaten en de migratie rustig voor te bereiden. Joomla 3.10 zal nog twee jaar ondersteund worden door security-patches, dus haast is niet nodig.

Redenen om te migreren naar Joomla 4

Hoewel het niet aan te raden is om een bestaande website direct te migreren naar Joomla 4, is het wel verstandig om dit proces voor te (laten) bereiden. Het internet staat niet stil en daarom zijn er veel voordelen te halen uit een toekomstige migratie naar de nieuwste Joomla versie. Onderstaand vind je een selectie van de verbeteringen van de nieuwste versie of bekijk het op de speciale Joomla 4 pagina van joomla.org.

  • Een nog makkelijker, sneller en meer gebruikersvriendelijk installatieproces
  • Volledig nieuwe gebruikersinterface (op basis van Bootstrap 5) voor een fantastische gebruikerservaring.
  • Nieuwe Media Manager met mogelijkheden om afbeeldingen te bewerken
  • Ongeëvenaarde toegang voor blinden en slechtzienden
  • Een nieuwe publicatie workflow om artikelen te beheren op een geavanceerde, aanpasbare manier

Joomla 4 migratie support

Omdat een migratie van je Joomla website toch wel wat controle vereist, kan ik je helpen dit vakkundig en snel te voltooien, zonder dat je website offline hoeft. Dit is meteen een goede gelegenheid om keuzes te maken welke onderdelen wel of niet voor je bedrijf hebben gewerkt. Een grote schoonmaak dus! Ik kan u helpen te beslissen wat weg kan en wat moet blijven. Ook kan ik je alternatieve functionaliteit voorleggen, zodat de nieuwe website weer optimaal voor je gaat werken.

Neem nu contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ik leg je alles over het proces en de kosten van het migreren van Joomla naar versie 4 duidelijk uit!